fbpx

Tisztelt Betegeink, kedves Szülők!

Hogy készüljünk fel gyermekünkkel a fogorvosi rendelő meglátogatására?

Az első és legfontosabb, hogy minden kedves Szülő felejtse el, amit a fogászatról tud! Törölje ki a rossz emlékeit, ellenérzését! ÉS a kulcsfontosságú lépés melyet Önöknek kell megtenni, hogy NEM ültetjük bele a gyerekbe még a találkozás előtt, hogy a fogorvostól félni kell és fájni fog. Véletlenül sem riogatjuk azzal a gyerekeket, hogy „majd egy jó nagy szurit ad a fogorvos néni”, vagy hasonló célzatos dolgokkal. A mai modern világban minden fejlődik, ezáltal a fogászat is évről évre újul, sokkal modernebb, páciensközpontú és legfőképp fájdalommentesebb.

Gyermekfogészat

Hogy zajlik rendelőnkben egy gyermekekre szabott kezelés?

Az első találkozás mindig egy ismerkedés a rendelővel, a fogorvossal és a helyszínnel. Általában egy liftezéssel kezdünk a fogászati székkel, majd megmutatjuk a lámpát, a kis tükröt és a „fogcsikizőt” (puszter amiből levegőt fújunk). Ezek után meg szoktuk számolni a fogacskákat, a kis tükörrel ellenőrizzük, hogy nincsnek-e fognyűvő manók. Egy „műfogsoron” megszoktuk mutatni, hogy hogyan kell helyesen fogat mosni, mire kell figyelni, majd végezetül az ügyes gyerekeknek bátorság oklevelet és matricát adunk. Amennyiben kezelésre szoruló fogat/ fogakat találunk, egy következő időpontot szoktunk a kezelésre megbeszélni. Nem csak azért, hogy az eső találkozás biztosan jó élmény legyen, de azért is, hogy legyen idő lelkiekben felkészülni a következő alkalomra.

Miért kell fogorvoshoz vinni a gyerekünket még ha semmi problémája sincs is?

Egyrészt, az egészségnevelés első lépcsőfoka a megelőzés, melyhez elengedhetetlen a helyes táplálkozás, a rendszeres kontroll és persze a helyes fogmosás. A rendelő megismerésével nem csak beleneveljük a gyermekekbe a rendszeres kontroll szükségét, de a fogorvosi rémet is ki tudjuk űzni a köztudatból (remélhetőleg…). Másrészről pedig, nekünk Fogorvosoknak is sokkal nagyobb könnyedség ha a gyermekek időben megismerkednek a rendelővel. Hiszen ha véletlenül probléma van, vagy kezelésre szorulnak nem egy ismeretlen helyre jönnek, hanem tudják már hogy milyen a rendelő és hogy a fogorvostól sem kell félni.

Ajánlott irodalom:

  • Bori a fogorvosnál
  • A tejfog – Mesél a fogorvos néni
  • Miért nem járnak fogorvoshoz a cápák?
  • A rettegő fogorvos
Close Menu

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. További információ: Cookie Nyilatkozat

Mindjárt kész 80%

Tudja meg, hogyan őrizheti meg ragyogóan egészséges mosolyát

  • Szakértői fogorvosi tanácsok
  • Azonnal alkalmazható tippek
  • Exkluzív kedvezmények
  • Gyakran ismételt kérdések

Az adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. A levelekről bármikor egy kattintással leiratkozhat.