fbpx

Gyökérkezelés

Ön itt van: Főoldal / Kezelések / Gyökérkezelés

KEZELÉSRŐL

A gyökérkezelés ma elérhető legkorszerűbb módszere a speciális fogászati mikroszkóppal végzett eljárás, azaz a mikroszkópos gyökérkezelés.

A fog belsejében, a fehér nagyon kemény fogzománc és a kevésbé kemény dentin réteg alatt található egy lágy szövet, az ún. pulpa. A pulpa a fog koronai részétől a gyökér végéig terjed, vérereket, idegeket és kötőszövetet tartalmaz. Az endodoncia a pulpa (fogbél) és a foggyökér körüli szövetek betegségeivel, kóros elváltozásaival foglalkozik. Gyökérkezelésre akkor van szükség, ha a pulpa begyullad vagy elfertőződik. Ezt okozhatja fogszuvasodás, hő- és kémiai ingerek, repedés, baleseti sérülés.

A kezeletlen fog számos következményel járhat

Előzze meg az esetleges szövődményeket, és ne várja meg az utolsó pillanatot.

  • Erős fájdalomérzet
  • Fertőzés elterjedés
  • Tályogképződés
  • Állkapocscsont károsodás

Jelentkezzen be konzultációra elérhetőségeink egyikén

Az endodontia a fogbélbetegségekkel és azok következményivel foglalkozó tudományág. Általa megmenthetővé válnak fogbélbetegség miatt károsodott fogak, a dinamikus fejlődés következtében új dimenziók nyílnak régigyt fogak újra kezelésére és reménytelennek tűnő esetek sikeres ketelésére. az endodontiai kezelés új mérföldköve a fogászati mikroszkóp. segítségével alaposabb munkát tudunk végezni. Szabad szemmel nem látható gyökércsatornák ellátása révén a beavatkozások sikerrátája pl. az örlőfogak esetén 57%-ról 96%ra növelhető. Fogászatunk Leica F15 mikroszkóppal és 7 év kemény szakmai tapasztalattal rendelkezik e téren. A modern endodontiai ellátás elengedhetetlen eszköze a gépi gycstágító berendezés. WDV Reciproc és Morita DC eszközeink az élvonalban tartják gépparkunkat. Nagy sikerrel kezelünk görbült csatornákat, elágazó vagy beszükült csatornákat, távolítunk el régi inkomplett gyökértöméseket, betört műszereket.

Amennyiben minden eshetőséget végigjárva sem sikerül a területet tökéletesen gyulladásmentessé tenni, utolsó és biztos sikert hozó beavatkozást végzünk, a gyökércsúcs resectiót. ez a beavatkozás mikroszkóp segítségével minimalinvazív sebészi beavatkozásnak számít, lényegesen csökkentve az utófájdalmakat a hagyományos módszerhez képest . Lehetőségük van irányított gycsúcs resectiós beavatkozásra, melyet NobelGuide irányított implantációs sablontervező programjával századmiliméter pontossággal , 3 perc tényleges beavatkozási idő alatt fájdalom, feldagadás és utófájdalommentesen kivitelezünk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre

Close Menu

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlapon felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával Ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. További információ: Cookie Nyilatkozat

Mindjárt kész 80%

Tudja meg, hogyan őrizheti meg ragyogóan egészséges mosolyát

  • Szakértői fogorvosi tanácsok
  • Azonnal alkalmazható tippek
  • Exkluzív kedvezmények
  • Gyakran ismételt kérdések

Az adatait bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki. A levelekről bármikor egy kattintással leiratkozhat.